vrij drinken

 

 

Vrij Drinken is een Rhythm & Blues band met een voorliefde voor Soul muziek. Haar repertoire weerspiegelt deze passie. De band speelt de slow blues 'Old Man Blues' van Johnny Copeland, met een schitterende trompet solo van Hilja, nummers van Jimmy Reed, maar ook nummers als 'Soul Man' van Sam&Dave. Verder staan er o.a. nummers van Ray Charles, Chuck Berry, Big Joe Turner

en Omar & The Howlers op het repertoire.

 

 

 

Vrij Drinken is begonnen op de Blues Nite in Niehove. Een aantal oudere jongeren met een achtergrond in de muziek (fanfare, dweilorkestjes, bluesbandjes, workshops etc) waren het er over eens dat het tijd werd de oude liefde op te poetsen. Er moest dus een band komen.

 

Voordat het zover was en de band Vrij Drinken er stond,

is er heel wat afgeouwehoerd. Er moest dus hulp van buitenaf komen. De structuur en de discipline zijn ingebracht door Klaas Boon in de vorm van een workshop, die geresulteerd heeft in een opnamesessie en een CD. Johan Huizing heeft vervolgens de blazerssectie leren swingen en Harry van Lier heeft de band 'Soul' geleerd.

 

 

Vrij Drinken bestaat nu ruim 25 jaar en heeft in de loop

van de tijd een aantal wijzigingen in de bezetting gehad. De band bestaat nu uit tien leden. De blazerssectie

(The Humsterland Horns) zijn met zijn vieren met als leading lady Hilja. De ritmesectie van vier man drijft op het strakke ritme van slagman Spudy Ratuhaling.

'Last but not least' wordt de band gedragen door de zang, de soul en de strakke tamboerijn van Anneke Buikema, our singer from Oldehove.

 

 

 

Vrij Drinken treedt nu een aantal jaren op bij feestelijke gelegenheden in binnen- en buitenland. Dit varieert van een verjaardagspartij of bruiloft (we worden allemaal een keer oud) in de regio of in Amsterdam tot bijvoorbeeld een tour door Zuid-Frankrijk.

 

De criteria om bij u te komen spelen zijn: kunnen alle  tien bandleden (druk, druk, druk) en lijkt het iedereen een leuke gig. Als dat zo is staat Vrij Drinken garant

voor een avond feesten à la Blues Brothers voor en op

het podium!!

de start en het gedoe de optredens de bezetting het verhaal